Zöldfűszeres hagymás pogácsa

2010. aug. 4. | 1 megjegyzés | Címkék: ,
Zöldfűszeres hagymás pogácsa recept, sós sütemény reszelt sajttal.
Zöldfűszeres hagymás pogácsa reszelt sajttal
Hozzávalók:
Tésztához: 3 evőkanál langyos tej, 2 kávéskanál cukor, 1 élesztő, 50 dkg liszt, 1 ráma, 2 tojássárgája, 3 kávéskanál só, 1 kis tejföl.
Töltelékhez: körülbelül 20 dkg füstölt sajt, 1 közepes fej vöröshagyma, egy-egy csipetnyi ízlés szerinti zöldfűszer ( rozmaring, bazsalikom, metélőhagyma, petrezselyem ).
Tetejére: reszelt sajt, tojás, szezámmag.


Elkészítése:
A hagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, a sajtot lereszeljük, amennyiben friss zöldfűszert használunk, apróra vágjuk.
A langyos tejbe belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, beleöntjük az élesztős tejet, a tojássárgáját, a sót, a tejfölt, utána jól kidolgozzuk.
20 perc múlva kinyújtjuk körülbelül 40 x 50 cm -es téglalappá, megkenjük a hagymával, megszórjuk a fűszerekkel és a reszelt sajttal, egy kevés sajtot félreteszünk a tetejére. Összehajtogatjuk, ezt követően ismét 20 percig pihentetjük.
Közben előmelegítjük a sütőt körülbelül 160 fokra.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, megkenjük tojással, megszórjuk a tetejét a félretett reszelt sajttal, azután még az egyik felét szezámmaggal, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, még egy kicsit hagyjuk kelni, végül aranysárgára sütjük.



Megjegyzés:
A receptet a Pogácsa recept ( Sári-féle ) alapján készítettem el.
Hasonló még a Sonkás pizzás csiga, és a Sajtos csiga receptje.


Zöldfűszeres hagymás pogácsa szezámmaggal.
Zöldfűszeres hagymás pogácsa szezámmaggal

1 megjegyzés:

Ildy írta...

Szuper! Köszi.

Megjegyzés küldése

Fel