Túrós palacsinta tepsibe sütve

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: , ,
Túrós palacsinta vanília öntettel leöntve, együtt, tepsiben sütve.
Túrós palacsinta tepsibe sütve
Hozzávalók:
Tésztához: 80 dkg liszt, 1 sütőpor, 5 tojássárgája, 5 evőkanál cukor, 1 teáskanál vanília cukor, 1 liter tej, 0,5 liter ásványvíz, 1,5 dl olaj.
Töltelékhez: 50 dkg túró, 1 citrom reszelt héja, 3 evőkanál cukor, 1 vanília, 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 2 evőkanál cukor.
Vanília öntethez: 5 tojássárgája, 5 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vanília, 5 dl tej, 1 csapott evőkanál finom liszt.


Elkészítése:
A liszttel elkeverjük a sütőport, majd a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliát, a tejet, és az ásványvizet is belekeverjük úgy, hogy csomómentes legyen. Végül hozzáadjuk az olajat. Pihentetjük kb. 20 percig. Egy másik tálban pici sóval és 1 ek. cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd beleforgatjuk a palacsintatésztába.
A túrót áttörjük, belereszeljük a citrom héját, belekeverjük a cukrot és a vaníliát. A pudingport összekeverjük a cukorral, a tejjel, majd sűrűre főzzük, kihűtjük. Belekeverjük az áttört túróba. Megtöltjük a kisült palacsintákat, kb. 21 db-ot. (Ha több a palacsinta, a maradékot bármilyen töltelékkel megtöltjük.) Az öntethez a tojássárgáját elkeverjük a cukorral, a vaníliával, a liszttel, és a tejjel, majd sűrűre főzzük.
Kivajazunk egy kb. 34x26 cm-es tepsit. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A palacsintákat 3 felé vágjuk, belerakosgatjuk a tepsibe, majd leöntjük a vaníliaöntettel, és kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük. A tetejét porcukorral megszórjuk. Tehetjük kisebb tepsibe is, akkor lehet, hogy két sor palacsinta is belefér.



palacsinták felsorakozva
palacsinták felsorakozva


megsüteve
megsütve

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel