Kókuszos csokis krémes piskótarolád

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: , ,
Kókuszos csokis krémes piskótarolád, csokoládé pudingporos tésztával, csokoládés kókuszos krémmel, kókuszreszelékkel megszórva.
Kókuszos csokis krémes piskótarolád
Hozzávalók:
Tésztához: 3 tojás, 11 dkg kristálycukor, 2 csomag csokoládés pudingpor, 1 kávéskanál sütőpor.
Krémhez: 10 dkg étcsokoládé, 25 dkg Ráma margarin, 15 dkg porcukor, 1 csomag csokoládés pudingpor, 2 evőkanál kristálycukor, 3 dl tej, 6 evőkanál kókuszreszelék.


Elkészítése:
A tojásfehérjét felverjük apránként adagolva a kristálycukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját, a pudingport és a sütőport.
Egy körülbelül 29 x 36 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, utána belekenjük a masszát és percek alatt a 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Miután kész, vizes konyharuhára borítjuk, feltekerjük és kihűtjük. Közben elkészítjük a krémet.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, a margarint habosra keverjük a porcukorral.
A pudingport elkeverjük a kristálycukorral és a tejjel, majd sűrűre főzzük és állandó keverés mellett kihűtjük. A kihűlt pudingot összekeverjük a vajkrémmel, a langyosra hűlt csokoládéval és a kókuszreszelékkel.
Kitekerjük a piskótát, megkenjük a krém körülbelül 3/4 részével, ezt követően a konyharuha segítségével feltekerjük és kívülről is bekenjük a maradék krémmel.
A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel. Hűtőbe tesszük egy kicsit dermedni, végezetül ferdén szeleteljük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel