József torta recept

2009. febr. 21. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Hozzávalók:
Piskótákhoz: 12 db tojás, 23 - 23 dkg dió, cukor.
Krémhez: 30 dkg cukor, 30 - 35 dkg ráma, 4 tojássárgája, 10 dkg liszt, körülbelül 7 dl tej, 1 vaníliacukor, fekete kávé, rum vagy rumaroma.
Tetejére: 1 - 2 marék dió, pirított cukor.


Elkészítése:
Két piskótát sütünk, 2x6 tojásból egy nagy tepsibe, liszt helyett, piskótánként 23 - 23 dkg diót kell belekeverni.
A két lapot kettévágjuk, így 4 lesz belőle, valamint cukrot pirítunk és 3 lapra rácsorgatjuk.
A krémhez a cukor és a rámát habosra keverjük. A tojássárgájából, a lisztből, a tejből és a vaníliacukorból sűrű krémet főzünk.
Miután kihűlt, egybe öntjük őket, majd 3 részre osztjuk, a sárga legyen több, mert ezzel vonjuk be a tetejét is.
Az elsőbe erős fekete kávét keverünk, a másodikba rumot vagy aromát, a harmadik rész sárga marad.
A lapokat sorban megkenjük, egy jó marék diót durvára vágunk és megpirítjuk, majd a torta tetejére szórjuk, azután pirított cukrot csorgatunk rá.
Nagyon finom és különleges, próbáld ki te is. Vigyázni kell mikor a papírról leveszed a piskótát, mert törik.

A receptet küldte: Juhászné Andrea

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel